Historie

Kortier is een mechanisatiebedrijf in de breedste zin van het woord. Het bedrijf focust zich op de in- en verkoop en reparaties van diverse landbouw en tuinbouw machines. Rond om deze hoofdactiviteit heeft Kortier meerdere nevenactiviteiten, zoals verhuur van tuin en park machines voor professionals en particulieren.

Kortier mechanisatie is een toekomst gericht bedrijf en is al meer dan 75 jaar actief in de landbouwmechanisatie.

De merken die aangeboden worden zijn Claas tractoren en machines, Kaweco machines, Amazone machines en Trioliet voersystemen. Kortier mechanisatie beschikt altijd over een ruim aanbod aan nieuwe en jong gebruikte machines voor de moderne ondernemer. Een andere belangrijke nevenactiviteit is ontwikkelen en bouwen van specialistische machines en constructies naar wens van de klant. Naast de eigen merken is Kortier ook in staat service te verlenen voor uw gehele machinepark.

Het bedrijf Kortier en Zn is in 1946 gestart. Het begon als een hoefsmederij ‘de benteler smid’ aan de bentelosestraat in Bentelo. Toen de techniek in de landbouw zijn intrede deed, behoorden reparaties aan landbouwmachines al gauw tot één van de hoofdwerkzaamheden. De tractoren kwamen in opmars, en de smederij werd al gauw te klein. In 1972 bouwde G.A Kortier samen met H. Eysink een nieuwe werkplaats met magazijn aan de Haarweg 7 waar het bedrijf nu nog steeds is gevestigd. In dat jaar kreeg de onderneming het dealerschap van Zetor tractoren. Het bedrijf is in de jaren daarna weer jaren uitgebreid. Ook het dealerschap van Renault tractoren kwam in het programma. In 2003 is Renault agriculture over genomen door Claas, Waar Kortier momenteel het gehele programma van mag leveren.